Saturday, 20 December 2008

Hujung Minggu Yang Membosankan

uh...tensen tul..tak tau nak buat apa..mak abah sume p kenduri kawin..hubby dah p keje...aku tak sihat sebenarnya...badan panas kat dalam..maksudnya panas tak kuar le..cadang tadi nak p urut badan tapi sebab akak yg tukang urut tu dah kena booking so aku pun malas nak tunggu la..janji jam 10.30 tapi bkn salah akak tu salah aku sebab lewat sampai alih2 akak tu kena booking 3 jam untuk mengurut orang..Sedap berurut ni cuma aku tak tahan kalau diorg picit nak kuarkan angin..kan dior mengurut ada point2..dulu masa akak tu urut aku dia kata aku ni byk angin..memang pun...sume angin aku ada..termasuk kepala angin...hehehe...tapi tak selalu le..tgk mood aku...kalau kene marah awal pagi tu yg angin aku satu badan kuar...hehehe api ni jarang2 le..sebab aku ni jensi happy go lucky...kuat gelak..itu hobby aku..kat opis ke kat umah ke diorg dah tau aku jenis kuat gelak...tapi kata orang kuat gelak ni sebenarnya awet muda, agak nyer kot...sebab aku pun nampak lebih muda dari usia sebenar....wakakakak...perasan giler aku ni..
tadi adik aku bagitau suh p daftar untuk senam robek...di kompleks sukan likas..sebulan dalam RM 28.00 je..ok kan? murah je..aku ni jenis manusia yang malas nak bersenam..tapi aku selalu kena marah dgn dr sebab tak besenam than badan aku naik dan seterusnya aku jadi gemuk..kata dr inilah faktor2 penyebab kenapa aku tak boleh mengandung.. lagipun aku ada diabetis, aku tak suka makan ubat ler...ubat ospital buat aku loya..aku lebih suka kalau ada cara kampung..ada sesiapa tahu boleh shere petua dengan aku.
nanti kita sambng balik aku nak tido jap...lagipun idea dah tak ada ni...aku nak cari ilham jap...

2 comments:

whitetulip said...

tiny, jom kita p senam sama2, nak??akupun nak kurangkan berat badan, n yang penting, nak buang angin lam satu badan. berapa kali wat senam tuh??rm28???

tiny laiman said...

Jum...
lebih kurang dalam RM 38 Jak...
aku pun memang nak p arobik ni..nak turunkan berat badan yg bagai dah di pam2..dekat stadium likas d gelanggang badminton..jumpa depan kaunter gelanggang badminton tu..nanti diorg bagi tau..
aku rasa nak start minggu depan jum le..