Tuesday, 9 June 2009

Daniel Sakit

Dah 3 hari daniel demam..batuk n selesema, aku ingatkan perubahan cuaca yang panas sekarang ni tapi sebenarnya tidak. Daniel kena ruam campak. Baru semlm aku tgk ruam campak menjalar satu badan. Ragamnya jangan cakap..kesian aku tgk anak aku tu, Memang dia tak selesa tido, kata mak campak halus ni gatal sebab tu dia ngerenyam kat badan tak boleh tido. Sepanjang hari sejak semalam Daniel asyik nangis dan menangis sehingga bibirnya kebiru-biruan. Aku apalagi memang menangis jugaklah tgk keadaan dia macam tu. tak tahan aku tgk dia menangis macam sakit sangat aku tengok. Mintalah air tawar kat pakcik aku supaya dapat redakan sikit kerenyaman campak tu.. Bayangkanlah sampai nak tukar pampers sebab dia buang air besar pun tak dapat sebab asyik menangis melalak. Nasib baik aku balik umah mak, Kalau abang turun keje aku memang balik umah mak sebab aku tak berani duk sorg2 kat umah. Mak n abah tolong aku..mereka kan ada pengalaman membesarkan aku dengan adik2 yang seramai 9 org ni.... Aku call abang, Syukur abang tak diarahkan oleh majikannya stay kat pelantar, klu tak memang payah le aku nak mengadu hal anak dengan dia. Aku cuma minta tuhan bagi kekuatan kat aku...Hari ni pun sama,tak ada perubahanya..still mcm semlm...sekang ni dia tgh tido..tapi nak kena jenguk n jaga juga sebab aku takut suhu panas badan nya meningkat....

3 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

Salam
Alah kesiannya Daniel..budak2 kalau demam kesiankan..Tiny, tak bagi minum air kelapa Tiny? Qaisara hari itu demam campak..akak bagi dia air kelapa..abis keluar semua, bila da keluar..legala dia..
Di samping tu..jangan lupa berdoa utk Daniel..ya...jaga diri Tiny..

tiny laiman said...

Salam kak,
Thanks Kak Yati atas nasihat akak...Alhamdulilah dia dah ok sekarang. memang kak doa utk dia tak putus2..nasib baik ada mak n abah, kesian sangat2 tiny tgk dia nak tido pun susah nak menyusu pun susah..tp lepas dah sembuh ni akak tau banyak dah dia dapat cara bagaimana nak tarik perhatian org sekeliling..nak menyusu melalak, nak tido pun melalak...hehehe abis gabra orang satu rumah....

KAKTINY said...

salam..

lama sungguh kaktiny tak singgah umah tiny ni yer...

lah.. anak sakit ker?.. dh sembuh ker?.. semoga anak cepat sihat dan si maknya jgn susah hati sgt yer.. tiny kena jaga kesihatan jugak..

maaflah sbb lama tak singgah.. tengah berhibernasi yg terlampau sblm nih.. huhuhuhu...

salam..