Saturday, 6 July 2013

CUTI-CUTI SINGAPORE PART 3

Halooooo.....apa khabar dunia....hehe...ok hari ini aku sambung balik celoteh aku pasal cuti2 kat singapore... serius aku cakap...kaki mmg lenguh gila...Mall dalam Marina Sand Bay tu besar Giler...aku ni pula bukan spesis manusia yang tahan melilau atau berjln2 dlm mall...even kat sabah or kat KL sekali pun aku jenis manusia yg direct to the point...if aku nak beli barang kat sogo...maka terus lah aku ke sogo...tanpa buang masa,,,,g2 jugalah if aku nak beli barang kat 1B...terus direct je kat kedai tu...malas nak lencong2 sakit kaki...sebegitu jugalah dekat singapore...mmg kaki aku sakit giler  bejalan kat marina sand bay...

Aku cakap kat Hubby...tolonglah angkat...tak larat dah ni...hehehe (kalau kecik mcm cenderlela...agaknyer hubby angkat kot...hahaha

So Hubby ambik keputusan utk naik boat yg disediakan kat depan mall tu ....mula2 aku was2 juga...apa fungsi Boat ni kat sini...dlm fikiran aku agaknya utk pelawat round2 sekitar tasik kat sini...so spt biasa ...aku yg sememangnya mesra sealam...tanyalah dgn petugas2 tu...Perkhabaran yang mengembirakan bila mrk kata boat tu disediakan utk penumpang sama ada nak meround tasik atau nak ke seberang sahaja...Muka senyum sampai telinga aku bgtau hubby aku nak naik boat ....muktamad!!!!! sambil buat muncung itik 8 inchi....hahaha

Maka kami naiklah boat.......Sambil tu aku berpeluang melihat sekitar pemandangan di tempat ni...so sweet.....


sekitar pemandangan kat tasik ni

dan lagi...pemandangan yg sgtttttttttt cantik


Lagi Pemandangan....



depan tu patung tengah2 kolam

View yg sgt cantik

Then aku dan hubby ambik peluang lah mengabdikan kenangan kami di sini....kata org kalau dah sampai singapore rugi tak ambik gambar kat sini.....


Hobi...hobi......hehe

yeye ...








Memori2 Indah sewaktu berada di singapore...siapa2 nak dtg...aku sarankan agar tidor kat JB je (Johor Baharu) Jimat n Murah...

Next Time kita story mory lagi line slow mlm ni...agak nya nak suh aku buat assigment yg tak siap ni kot...hehehe ...ok....terima kasih sudi baca,,,,,


Thanks Sudi Baca..lain kali singgah lah kat blog ni Lagi....

Mizz Tiny.....

No comments: