Saturday, 20 July 2013

Jam Masuk Kebun

Asalamualaikum.... Puasa tak hari Ni? Of Coursekan semuanya berpuasa...alhamdulilah...
Hari Ni Hubby ajak masuk kebun, actually semalam aku balik Kg Hubby, nak berbuka puasa bersama anak2 kat sini pula..syukurlah minggu Ni aku x Busy sgt..tak Spt puasa tahun lepas ...byk masa aku habiskan berbuka n bersahur kat luar...rasanya tahun lepas tak sampai seminggu dpt berbuka puasa bersama keluarga...

Tahun Ni aku berpeluang dapat menyediakan juadah berbuka n bersahur utk Hubby..setelah 6 tahun kami bernikah...rasanya tahun Ni lah masa aku byk bersama keluarga aku, anak2, cucu ( Jgn tak tau aku dah ada cucu tau) hehe... N Hubby...minggu Ni kelas tak ada...ditunda minggu depan...so aku cadang dgn Hubby kena balik Kg juga...next week hari selasa Hubby dah mula off shore, aku pula, Selasa kena outstation,....so Ni saja masa yg ada...En Hubby off sehari nak raya...so mmg x ada masa n peluang nak berbuka bersama anak2 lepas Ni...

Ok aku sambung story masuk kebun...ya Allah sgt penat, sgt mencabar ....En Hubby ok lah...dia dah biasa dari zaman dulu kala...aku?? Jgn kata kebun....tanam serai pun aku x reti...
Hehe...so lbh kurang Dlm pukul 10 lbh aku siap2 nak ke kebun...excited juga dgr anak2 bercerita...byk rambutan, terap, cempedak, bambangan, belunu n durian. Ke semuanya buah2an kegemaran aku...yg aku ngap mcm tu je...sorry Ye...aku x pandai makan epal, anggur, pear serius aku mmg x reti makan buah2an import...tapi klu dah jd jus tu aku x ada hal...

Bayangkan nyamuk besar2... Huhu....panas...puasa...mau x mencabar jiwa, raga dan minda...haha (sapa Suh kan)? Tapi akhirnya byk buah2an tempatan yg aku (aku? ...tukang kutip je hahaha) n Hubby perolehi.... Tgk2 lah hasil2 yg kami dapat.....










No comments: