Wednesday, 18 September 2013

RANGKA BAJET GUILIN-SHENZHEN -HONGKONG

Ramai sahabat2 FB dan sahabat2 saya di luar sana PM/sms  saya utk buat anggaran Bajet perjalanan Travel GUILIN-SHENZHEN -HONGKONG.... 
so saya kongsi apa yang saya dah servay...utk memudahkan siapa2 sahabat saya utk buat trip solo mcm ni boleh le follow trip ni...kita permudahkan.... utk semua sahabat2 yg plan nak travel dapat buat bajet yg betul2 sesuai.....

O ye Trip ni ialah anggaran perbelanjaan utk 2 org

DAY 1 (28.12.2013)

            -Checkin Hostel Wada (RM 39.00 = 2 ORANG -katil)
            -Reed Flute Cave- (RM 90.00 2 org)

(RM 129.00)

DAY 2 (29.12.2013)

            -Ke Yangshuo = Tiket Bas  ( RM 23.52-2 ORG)  (perjalanan 1 Jam 30 minit)
            *Beli Tiket Awal Masa Samapai Di Guilin terus beli Tiket

-          Checkin Bamboo House Hostel (RM 69.74) (1 Bilik-1MALAM )
-          Impresion Show (RM 96.19) 
-          Yulong RiverWater Rafting (RM 90.00 - 2 ORG)
-          Yulong River Picture (RM 24.00)

  (RM 207.26)

DAY 3 (30.12.2013)

-          Shangri La Entrance Fee (RM 37.41/ SORG) (RM 74.82 = 2 org
-          Balik ke Guilin –Check In Wada Hotel  (RM 39.00 = 2 ORG)
  
 (RM 113.80)


DAY 4 (31.12.2013)

Train Schedule:

Ticket Class: Hard Sleeper
Ticket price: CNY247.50net per ticket (RM 132.25) = 2 ORG)
Passenger(s): X 2

(RM 132.25)

DAY 5 (1.1.2014)

-          Sampai Jam 10.50am Checkin di Dongman Central Road Garden (RM276.44 = 3 Hari)

(RM 276.44)


DAY 6 (2.1.2014)

-          Ke Window Of The World, Entrence Fee (RM 85.50 –SORG) (RM 171.00 – 2 ORG)

(RM 171.00


DAY 7 ( 3.1.2013)

-          CheckOut – dan Terus ke Stesen Bas utk ke Hong kong (Bas No 330) (RM10.00 SORG) (RM 20.00 2 ORG)
-          Checkin – New Cosmos Guest House (RM271.50 = 2 Hari) (135.75 =1 Hari)

(RM 157.75)



ANGGARAN JUMLAH KESELURUHAN UTK 2 ORG : RM 1,187.75

(Sebenarnya masih boleh kurangkan lagi bajet ni....tapi sebab berdua maka ada tempat2 yang kami tinggal kat hotel...sebenarnya kalau ramai boleh tinggal di hostel..yang jauh lebih murah, so pandai2 lah kengkawan nak bajet tinggal kat mana....)
    

4 comments:

ICAZIESYIRA said...

we currently stop to think about travelling because we're trying our best to make our new house a comfort place for the family :)

But china sounds interesting!

Mizz Tiny said...

Dear...Icha..buat mana penting dulu...travel ni bila2 pun boleh...yang penting..keselesaan dan kepentingan keluarga di dahulukan....rite bebeh....next time mana tau kita bley travel sama2 dgn our family....:)

Anonymous said...

kak tinyyy.. pls buat entry psl backpacking d bangkok.. ;p
planning to go there next year.. ohh yeahh

Mizz Tiny said...

sis Anonymous...
cuba try tgk entry saya sebelum ni pasal perjalanan ke Bangkok..saya dah buat... hehehe...anyway tq kerana sudi baca posting saya....