Tuesday, 20 December 2016

DAY 4 - CUTI-CUTI KRABI THAILAND OKTOBER 2016


Cerita Part 3 DI SINI

Okay minta maaf sebab lama sangat postpone cerita ni... agak sibuk kebelakangan ni...dengan final exam last semester so kena fokus byk kat study almaklumlah dah umur cam gini belajar mmg le kena fokus byk2...lagi2 aleesya my baby semakin membesar manja kemain..so kena fokus juga dengan dia...

okay terus pada story akak Hari ke 4 di Krabi...

SEBENARNYA..hari ke -4 kalau ikut dalam jadual akak n the GANG KAPAK tak ke mana2 just rest2 n lepak2 kat bilik n sekitar hotel kitaorg kat aonang ni ....tapi seorg member cadang masa Day 3 ajak kita org NAIK GAJAH... dah sampai THAILAND ni korang tak mau rasa naik GAJAH? kat sabah confirm lah tak ada... mula2 aku malas mau ikut... rasa mcm mau lepak di bilik tapi fikir2 betul juga bila lagi mau try naik gajah kan? hehehe so kami decide utk booking travel egen utk NAIK GAJAH... so plan hari ke-4 trip kami ialah beramah mesra dengan GAJAH...hehe ko ado!!!!

Utk aktiviti ini kami dikenakan bayaran sebanyak 400 bath / RM50.00 seorg. Aktiviti ini mengambil masa hanya setengah hari sahaja.
Okay jangan risau...sekiranya anda ingin mendapatkan travel egen utk membuat sebarang aktiviti di Krabi di sekitar Aonang mmg terlalu banyak agen2 yang berdaftar untuk sebarang aktiviti sekiranya anda berada di Krabi...tapi saya cadangkan agar anda2 yang ingin ke krabi agar tinggal di sekitar kawasan Aonang kerana segala kemudahan agen, makan  dan shoping senang dan mudah untuk di dapati. O ya untuk aktiviti ini TIDAK ADA MAKANAN TENGHARI DISEDIAKAN ye..sebab aktiviti ini hanya half Day.

Okay done...setelah pembayaran di buat ke esokan harinya Day 4 seawal pagi kami sudah menunggu van yang akan membawa kami ke tempat Gajah2 tersebut. Okaylah merasa juga naik GAJAH .....hehehe

LAYAN LE GAMBAR2 NI....



GAYAT BILA DUDUK ATAS BELAKANG GAJAH

KITAORG DI BAWA MENAIKI GAJAH SECARA BERJEMAAH 

TAK BERANI DEKAT KANG KENA SEPAK DENGAN GAJAH....HUHU 

TENGOK GAJAH MAIN AIR..

INI GROUP KITAORANG...

PENAT TGK GAJAH KITAORG LEPAK TGU VAN NAK BERGERAK BALIK...


Okay TAMAT kitaorang punya aktiviti Utk hari ini....

No comments:

IKLAN