Monday, 25 June 2018

Pembedahan Laparoscopy dengan Dato Dr Hamid Arshat PART 2

Saat yang di tunggu pun tiba..ingat akak tak gentar? gentar lah juga..tapi kena tabah lah simpan dalam hati prosedur ini tidak menyakitkan...lagipun nak sihat kan? so kena redah je...

Hari pertama masuk ward..2018
Hati sebak sebab teringat kat mak,  Saya dimasukkan ke Hospital Taman Desa Medical Centre Kuala Lumpur untuk menjalankan pembedahan LAPAROSKOPI.dan D&C. Okaylah..perasaan mmg bercampur baur sebab jauh dari keluarga...Tapi syukur aleesya yang tinggal dengan mak tak banyak ragam dan karenah..cuma dia pesan belikan anak patung kalau balik KK nanti. 

Saya memilih utk tinggal di bilik Single Room. Senang dan nak mudahkan 
Lebih kurang menunggu dalam 15 minit utk staff menyiapkan bilik kami. 

NO BILIK 



KIT (BERUS GIGI/GELAS DAN UBAT GIGI SERTA TOWEL DIBEKALKAN

NURSE pakaikan gelang nama dulu takut kita hilang kot... hehehe

8.20pm: doktor bius (Dr.Nazri) datang untuk tengok keadaan kita dalam pukul 820pm. Dr nak tengok tempat nak cucuk masuk ubat bius je. pastu pesan kena mula puasa makan n minum start tengah malam sampai lepas pembedahan. 

Malam ni juga nurse datang cucuk nurse cucuk ubat ikut dubur untuk keluarkan semua najis dalam usus. Bagi mudah operation kot...10 minit lepas tu sakit perut... Agaknya ubat tu nak bagi cuci perut kat dalam. 

Malam tu juga Nurse pasang jarum kat tangan...Sakit giler ooo...dah le urat payah sangat nak cari..huhu

SABAR JE LAH... 

Sejam2 nurse akan ambik bacaan tekanan darah dan bacaan gula dalam darah...mula2 bacaan tekanan darah agak tinggi..saya pun risau dan nurse pun risau..mrk tanya kenapa...saya kata agaknya firstime tu yg saya takut...tapi staff nurse sangat2 banyak membantu..mrk ajak saya berbual bagi mengelakkan saya susha hati... mrk kata pembedahan ini tak sakit dan sehari saja dah sihat.

10.00 malam saya dah terpaksa berpuasa.....

REDHA ITU PASRAH hahahahaha
Okay jumpa di Next Story ya...

No comments: